Splitleasing

Splitleasing erhverv – undgå beskatning af firmabil

Splitleasing, også kaldet deleleasing, er til dig som primært kører erhvervsmæssige kilometer og gerne vil undgå beskatning af fri bil.

Der tages udgangspunkt i en flexleasingaftale, som deles mellem dig og virksomheden, typisk i form af en fordeling med 20% splitleasing privat og 80% splitleasing erhverv.

Dermed deles alle omkostninger mellem de to parter, hvor du betaler for al privat kørsel, hvorimod virksomheden betaler for al erhvervsrelateret kørsel.

Hvorfor er det en god ide?

Du undgår beskatning af fri bil og skal ikke spekulere på, om bilen må benyttes privat. Virksomheden minimerer den administrative håndtering, undgår udbetaling af kørepenge og får et overskueligt overblik over økonomien.

Sådan foregår det

Fakturering

Forud for leasingperioden monteres bilen med en GPS-sender, som er direkte forbundet til en fjernbetjening. Således kan du med et enkelt klik vælge, om din kørsel er privat eller erhverv. Samtidig opdateres kørebogen automatisk og leasingydelsen faktureres med den korrekte fordelingsnøgle mellem privat- og erhvervskørsel.

Kreditvurdering

Der udarbejdes to kontrakter til henholdsvis virksomheden og brugeren af bilen. Derfor kræves der tilsvarende kreditvurdering af de to parter.